Dag 4


Etapp 4 på Route 66.

Avfärd idag kl 07.00 från Best Western hotell Springfield Missouri för slut destination Oklahoma city.
Första stoppet var på Gay Parita. Vilket häftigt ställe.


Efter detta stopp blev det några mil innan det var dags för tankning.
Sen ett stopp till på ett annat mysigt gammalt ställe, Nelson’s Old Riverton Store. Han som äger den berättade att hans gammel farfar kom från Örebro.


Sen var det dags för lite lunch på Nowhere on Route 66 i Afton Oklahoma. En supergod hemlagad 125 gr hamburgare i bröd m coleslaw.

Restaurangen s toaletter är ett unikt besök.

Förden går vidare till Blå Valen i Catoosa. Det är väldigt varmt ca 36 grader. Hett. Vi parkerar på en grusparkering intill. Helen glider på grusen och får inget fotfäste och tappar sin hoj. Blå valen byggde en man till sin fru för att hon skulle kunna bada i vattnet.

Ut från grusparkeringen kör vi vidare men saknar resten av gruppen och stannar på motorvägens väggren.

När vi står och väntar intill väggrenen upptäcker vi att Anetts ( mitt) bakhjul har lite luft, pyspunka. Ännu en grej tänker jag och blir nedstämd, vad gör jag ???

Joakim som är vår medkörande guide har en luftpump med sig i sitt rescuekit och det går knapphändigt att fylla däcket med luft. Det stannar en bil och ut kommer en kille som kommer gående barfota gående mot oss och undrar om vi behöver hjälp. Som tur är har killen en bättre luftpump m kompressor som vi kan använda.

Anett hoppar på hojen och kör en kort bit på 10 min för att stanna vid en mack.
Joakim tar hojjen och sticker iväg och hittar en däckfirma som kan fixa bakhjulet.

Om jag nu hade kört Route66 på egen hand och fått punka?
Stor tack till Suss som stannar kvar och väntar med mig när resten av gruppen fortsätter vidare mot hotellet.

Det tog ca 2,5 timme innan hojjen var klar. Vilken löttnad och tack till Joakim som ställde upp med hjälpen att lösa problemet.
Dax att åka sista etappen. Nu blev det en kvällstur i solnedgången på Route66 och även mörkerkörning innan vi kom fram till hotellet Sleep Inn i Oklahoma City.

En skön dusch och sängen direkt efter en händelserik incidentdag. Undrar vad morgondagen bjuder oss på ???