FOTINFO

Det finns många olika åkommer som dina fötter kan bli drabbade av. Här nedan kommer lite förklaring om dessa olika åkommor som vi på kliniken kan behandla och åtgärda. De åkommor som vi inte kan åtgärda skickar vi vidare till expertis för vidare bedömning.

Välkommen!

Lunula Laser

Smärtfri och effektiv behandling av nagelsvamp med Lunula Laser.
Det är en högteknologisk laserteknik LLLT.
Lunula Laser är godkänd av FDA (U:S Food and Drug Admninistration) och verkar genom fotokemisk reaktion.
Lunula laser är en lågenergilaser med två strålar som avger rent ljus i olika våglängder.
Effekten är att svamp blir dödad och vävnader regenerar sig genom en fotokemisk process i cellerna.
Lunula lågenergilaser ökar läkningsförmågan i ngalar och vävnaden runtomkring. Primärt är den konstruerad till att bekämpa Onychomycosis (nagelsvamp), dock har kliniska studier de senaste sex (6) åren påvisat att Lunulan är mycket effektiv på andra patogener (hudförändringar).  Stora förbättringar på psoriasisnaglar och Lichen planus såsom paranychia (infekterade nageltrång).  Det är också tydligt att skadade naglar läker betydligt snabbare.

Achillestendinit

Att få ont i hälsenan är vanligt, särskilt i samband med fysisk aktivitet som löpning eller hopp. Smärtan kan till exempel komma om du har tränat på ett annat sätt än du brukar, eller när du har tränat lite hårdare än tidigare.

Hallux Valgus

Hallux Valgus är den vanligaste fotåkomman hos vuxna och är vanligare hos kvinnor än män. Hallux Valgus betyder att stortån är snedställd.

Vårtor

En vårta är en liten utväxt på huden som orsakas av virus, Humant Papillomvirus (HPV). Vårtor smittar och kan lätt överföras till andra personer och till andra delar av kroppen.

HÄLSPORRE

En hälsporre är en kalcium lagring – det vill säga, en tillväxt av ben som kan utvecklas på undersidan av hälbenet där musklerna i foten ansluter till benet.

Apofysit

Apofysit - severs skada - är en av de absolut vanligaste orsakerna till smärta i häl hos barn mellan ungefär 8-15 års ålder.

Plantarfascitis

Plantar fascia är ett band av fibrös bindväv som sträcker sig från hälbenet till fotsulan. Stress från mekaniska aktiviteter, en skada eller överanvändning kan göra att din plantar fascia blir inflammerad vilket skapar smärta.

Intåtväxt tånagel

Nageltrång är vanligt förekommande och kan drabba vem som helst. Vanligtvis är det stortån som påverkas av nageltrång.

Hälsprickor

Hälsprickor orsakas ofta av torr hud och förhårdnader som spricker på grund av konstant tryck och friktion.

Akut HälsenRuptur

Akut HälsenRuptur drabbar i 90 % av fallen män, vanligen i 35 till 40-årsåldern. En andra incidenstopp inträffar i 70-årsåldern.

HAMMARTÅ

Tår som fastnat i ett krökt läge kallas hammartå eller klotå. Problemen orsakas ofta av ett nedsjunket främre fotvalv och i många fall i kombination med hallux valgus.

Liktorn

Liktorn är en förtjockning av överhudens hornlager, ett slags hyperkeratos som oftast uppkommer på fötterna till följd av tryck eller friktion.

Hud

Hud hud hud hud test

Test tå