Jetlagg

Nu har det gått några veckor sedan hemkomst. Tiden går fort och hur fort går det egentligen? Det går så fort så att tiden ifrågasätts ju äldre man blir. Kan man vinna tid och hur gör man då….filosofisk tanke.

4 oktober landade jag åter i Sverige 🇸🇪 efter 24 semesterdagar i USA 🇺🇸.

Sverige har bara en tidzon jämfört med Usa som har 6 tidzoner.

”GMT står för Greenwich Mean Time, vilket är en referenstid som används som utgångspunkt för att mäta tidszonerna runt om i världen. Konceptet med GMT-funktion i klockor utvecklades för att hjälpa resenärer och piloter att enkelt hålla koll på tiden i olika tidszoner.”

Att förflytta sig bakåt i tiden vilket du gör när du åker till bl.a Usa måste vara en fördel. Förlänger dygnet med ett antal timmar som för din egen del innebär att du blir yngre 🤔, eller ???

Boka en resa till ett annat land är oftast en omställning. Kroppen är inställd efter din vardag i det land och på den plats du befinner dig i och ruckar du på denna rytm reagerar din kropp på olika sätt.

Att vi ställer in hjärnan på ett annat budskap innebär inte att kroppen håller med dina tankar.

Att åka bak i tiden och få bli yngre med några timmar betalar sig när det blir motsatsen. Det går så snabbt att åldras när man åker hem igen 🥹.

Dagen när jag åkte iväg var huvudet fyllt av förväntan och vid hemfärd var hjärnan överfylld med intryck av alla händelser.

Glöm att kunna sova under flygresan , det är som förgjort att slappna av. Det spelar ingen roll om det är avresa eller hemresa, lika svårt.

Vistelsen i Usa gällande sömn blev som ett litet barn, längtade efter sängen redan vid 18-tiden men för att anpassa sig kämpade man med att håll sig vaken i all fall till 19.00 och i bästa fall till 20.00.

Väl i säng slocknade man av utmattning och sov fram till ca 04.00. Klarvaken 🫣…

Vi landade i Sverige strax efter lunchtid och självklart tycker man att det är enkelt med att återanpassa sig. Efter en vecka är kroppen i rytm.

Men vad fasen …. Egentligen inget problem… anpassat har vi gjort hela livet så lite störning spelar ingen roll, eller hur 😂.

Dax att hitta på nya intryck…